Selecteer pagina

Landgoed Geijsteren-Tienray

Landgoed Geijsteren-Tienray

Het is vrijdag 16 augustus. Tegen de tijd dat Erna en Ruud opstaan (rond 8:30), zitten Helene en William al in de auto, onderweg naar de camping. De weersverwachting ziet er voor het hele weekend redelijk uit. In ieder geval een prima wandeltemperatuurtje, zo rond de 20 graden, maar mogelijk zo nu en dan een buitje.

Er zijn meer dan voldoende plekken vrij op de camping en Helene en William komen gezellig op de lege plek direct naast ons staan. Wel zo makkelijk als je verder het hele weekend alles met elkaar doet, vanaf het ontbijt tot we uiteindelijk naar bed gaan. Nadat de tent is opgezet eten we een kleine lunch bij de tent. Maar daarna besluiten we direct te gaan wandelen.

Bij de bestudering van de routes die we gepland hadden voor dit weekend zijn we uitgegaan van drie etappes die voor ons bij elkaar zo’n 30 kilometer zijn. We rijden dan ook eerst met twee auto’s naar Tienray, en stappen dan in één auto om vanuit Tienray naar het beginpunt van vandaag te rijden: Landgoed Geijsteren, hetzelfde startpunt als destijds de etappe naar Vierlingsbeek. Het is even passen en meten met een extra passagier (Belle) achterin, maar dat gaat prima.

Op het startpunt aanbeland, blijkt er geen ontvangst op de mobiele telefoon te zijn, zodat we geen gebruik kunnen maken van Strava of Relive. We zullen het dus moeten doen met wat foto’s van een mobiele telefoon. Ruud had om twee redenen besloten geen echte camera in zijn rugzak mee te brengen. Ten eerste zaten in de rugzak al wat attributen voor Belle, die bovendien ook nog eens met één hand aan de lijn gehouden moet worden (“het is jouw hond”, had Erna hem van het begin af aan al duidelijk gemaakt, en gelijk heeft ze). En ten tweede was Ruud eigenlijk net weer een beetje op de been, na de rugklachten die hem al een paar dagen parten hadden gespeeld. De extra kilo’s van een camera met één of twee lenzen konden hem dan ook gestolen worden.

We wandelen eerst richting Wanssum. Wanssum is niet bepaald Limburgs mooiste dorp, en er wordt bovendien een ringweg aangelegd die volgens de Pieterpad site een omleiding inhoudt, en dus een andere route dan beschreven in het boekje. Bij Wanssum aangekomen blijkt de rondweg echter al nagenoeg gereed te zijn waarop we besluiten de (min of meer) oorspronkelijke route aan te houden. Bij het centrum van Wanssum aangekomen zien we dan weer ineens een bordje met “tijdelijke routewijziging”. Een wijziging die volgens ons helemaal niet op de site beschreven staat. We besluiten dit keer nu eens niet eigenwijs te zijn, en volgen de bordjes met de routewijziging. En dat was een goede keuze, want al na zo’n 200 meter zien we het terras van Bakkerij Verdeuzeldonk. Een werkelijk prachtig pand, waar William en Ruud overigens niet al te veel oog voor hebben. De dames hebben gezien dat er ook ijs verkocht wordt, maar de heren hebben terrasgasten met een flesje bier voor zich op tafel gespot. Er is een tafeltje vrij en we genieten even daarna van een ijsje, respectievelijk een biertje (en nog één). Achteraf gezien zal het ons enige biertje tijdens (of direct na) de wandeling blijken te zijn. Een unicum.

We volgen de tijdelijke routewijziging die vlak voor Meerlo de normale route pas weer oppikt. En vanaf Meerlo lopen we langs een beek waar zowaar nog wel water door stroomt (de zomer van 2019 was warm, en droog) naar Tienray. Daar aangekomen stappen we wederom met z’n allen in de auto, pikken op het startpunt de andere auto weer op, Erna gaat met Helene door naar Vierlingsbeek om in de supermarkt inkopen te doen, en William en Ruud rijden alvast naar de camping. Om ruimte te maken in de kleine campingkoelkast besluiten zij alvast een biertje te nemen.

De rest van de dag laat zich raden: eten, borrelen, wandelen met Belle (vreemd genoeg had niemand zin om nog een keer vijf kilometer met Belle en Ruud mee te lopen), en op een hele acceptabele tijd lekker de luchtbedden opzoeken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat niet meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat niet meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us