Selecteer pagina

Hellendoorn-Holten

Hellendoorn-Holten

Waarom weet ik eigenlijk niet meer, maar we hadden besloten dat we deze etappe in omgekeerde volgorde zouden lopen. Mogelijk omdat we vermoedden dat we daarmee het zwaarste deel (de Holterberg) het eerste achter de rug zouden hebben. Dat van die Holterberg klopte wel aardig, maar of dat nou het zwaarste was… Maar daarover straks meer.

Na een prima nachtrust op de camping hebben we een heerlijk ontbijt gehad met superverse pistoletjes (bedankt muis!). Al snel na het ontbijt gaan we op pad. Het belooft een warme dag te worden met temperaturen boven de 30 graden. De etappe zal vandaag vooral door bosrijk gebied lopen maar er zit ook nog een open stuk heide in van pak hem beet 2,5 kilometer.

Er wordt een auto geparkeerd in Hellendoorn waarna we met de andere auto richting Holten rijden. We parkeren de auto aan de voet van de Holterberg, waar meerdere restaurants en een museum te vinden zijn. Onze etappe begint geheel toevallig bij een bord dat aangeeft dat we na dit midweekend 206 kilometer hebben afgelegd, en nog 287 voor de boeg hebben. Doorlopen dus!

DSC_6725

Vrijwel direct lopen we omhoog. Dat gaat zelfs een behoorlijke tijd zo door. Niet stijl, maar wel lang. De Holterberg steekt geloof ik zo’n 58 meter boven zeeniveau uit, dus een echte berg kun je het amper noemen. De Archemer Berg van vorige keer was een venijniger klim, evenals de Lemeler Berg. Het is inderdaad prachtig weer, waardoor het wandelen door het bos aangenaam is.

DSC_6726

Aangekomen bij het heideveld blijkt dat het daadwerkelijk behoorlijk warm is geworden. We lopen zo ongeveer 3 kwartier in de inmiddels behoorlijk fel schijnende zon, en zijn blij dat we uiteindelijk weer een bosrand naderen. Terugkijkend, kunnen we wel stellen dat we er goed aan gedaan zouden hebben wat meer water mee te nemen. Maar goed: achteraf is alles makkelijker.

De warmte zorgt er voor dat we de wandeling toch redelijk snel in de benen beginnen te voelen. En dan blijkt dat we nog eens zo’n 2,5 kilometer vals plat hebben om bij Hellendoorn te komen. Behoorlijk vals zelfs. Uiteindelijk bereiken we ongeschonden maar wel moe en dorstig Hellendoorn en besluiten eerst op zoek te gaan naar een horecagelegenheid voordat we de andere auto weer uit Holten gaan halen. We belanden op het terras van eetcafé De Gulle Goedzak. Een voltreffer. Niet alleen schenken ze heerlijk koud bier (Hertog Jan van de tap en Grolsch in beugelflessen), ze hebben (tot dusver) ook nog eens de grootste portie, de lekkerste bitterballen, en de lekkerste mosterd langs het hele Pieterpad geserveerd. Horeca op het resterende deel Holten-Sint Pietersberg: wie gaat de uitdaging aan?!
Enfin, de rest van het verhaal is min of meer hetzelfde: andere auto ophalen (de thermometer van de auto geeft op gegeven moment zelfs 33 graden aan), naar de camping, lekker eten (bbq) en lekker drinken en uiteindelijk moe maar voldaan naar bed.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us