Selecteer pagina

Lemele-Camping Eelerberg

Lemele-Camping Eelerberg

DSC_6743-Pano

Het is vorige keer goed bevallen om een camping langs het pad te bezoeken. Zeker op een dusdanige plek dat je de etappes naar eigen smaak in kan vullen. Daarom ook deze keer gezocht naar een camping langs het pad. In het boekje stond de camping nog aangeduid als “Kennedy Park” waarbij William en Ruud al opperden dan daar maar aan te komen rijden terwijl de Dead Kennedys uit de speakers knallen. De camping is echter van eigenaar en naam veranderd en heet nu: Natuurcamping Eelerberg. Het blijkt een prima keuze te zijn. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 35 jaar lager dan de vorige camping (we gaan ons zelfs “oud” voelen), de plek is veel ruimer, en (nog veel belangrijker): de camping ligt niet aan een drukke weg.

Dit midweekend staat in totaal ongeveer 25 kilometer op het programma. De etappe van Hellendoorn naar Holten is niet echt in te korten, waardoor de langste etappe zo’n 14 kilometer wordt. De resterende 11 kilometer is perfect door 2 te delen met de camping als eindpunt van die beide korte etappes. De weersverwachting is dusdanig dat zondag erg goed is, maandag erg warm, en dinsdag wat regenachtig. En aangezien we al om 12 uur op de camping onze plek mochten betrekken, besluiten we (na de tenten te hebben opgezet en nog wat te hebben gedronken) het stuk van Lemele naar de camping te gaan lopen. Het is de enige echt vlakke etappe van het midweekend.

We lopen door een redelijk afwisselend en open landschap. De slootkanten staan vol met “sigaren”.DSC_6720

Het is prachtig weer en nadat we na terugkeer op de camping met z’n allen iets gedronken hebben (wat een genot overigens, zo’n campingkoelkast!) gaan de dames de in Lemele achtergebleven auto ophalen. William en Ruud besluiten dat de biertjes er niet koeler op zullen worden en nemen er nog enkele.

Erna had thuis een overheerlijk speltbrood gebakken dat we in een plastic zak, in de schaduw in een doos onder de bosjes hadden neergelegd. Samen met nog wat andere boodschappen zoals een paar flessen rode wijn. Geen goed idee!

DSC_6723

Muizen blijken speltbrood erg lekker te vinden. De kleine rakker was echter enigszins in paniek door de plastic zak aan het rennen en knagen waardoor de zak bewoog alsof die vol in de wind stond. Nou ja, jammer dan. Speltbrood weggegooid en broodjes besteld op de camping. En een muis die de dag van zijn leven heeft gehad.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us