Selecteer pagina

Groningen-Haren

Groningen-Haren

Het is koud en er staat een straffe wind uit het Zuid-Oosten. Daarom besluiten we deze etappe “andersom” te lopen. Eigenlijk had dit bericht dan ook Haren-Groningen moeten heten, maar what’s in a name?

Liam (de zoon van Helene en William) loopt mee. Benieuwd hoe vaak dit nog voor zal komen 🙂 De kinderen van Erna en Ruud hebben tijdens hun eerste keer Pieterpad de etappe’s tot en met Zuidlaren ook meegelopen. Daarna geloofden zij het ook wel. Overigens heeft Floor op iets latere leeftijd toch nog een aantal keer geheel vrijwillig meegewandeld 😉

We hadden de auto geparkeerd bij het Postiljon hotel in Haren. Het eerste stuk loop je dan parallel aan de A28 en het Noord-Willemskanaal. Niet echt het meest inspirerende stuk van het Pieterpad. De route door de stad is ten opzichte van de eerdere uitgave van het Pieterpad boekje aangenaam verleukt. We komen aanmerkelijk meer horeca gelegenheden tegen en besluiten daar ook gebruik van te maken door bij Zomers wat te drinken en (alweer) een bitterballetje te eten.

De route loopt langs (in mijn optiek) één van de mooiste plekjes van Groningen: Hooge en Lage der Aa. Uiteindelijk lopen we vlak voor het eind van deze korte etappe voor het appartement van een vriendin (Emma) langs, en zwaaien. Niemand zwaait terug.

 

 

 

DSC_5869_DxO

Over de auteur

2 Comments

 1. Floor

  Wie weet pap, krijg je me nog wel eens zover om geheel vrijwillig een stuk mee te lopen 😉 Leuk geschreven en prachtige foto’s, mooi verzamelwerk!

  Antwoord
  • Ruud Haan

   Altijd welkom 🙂

   Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat niet meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat niet meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us