Selecteer pagina

Groningen-Haren

Groningen-Haren

Het is koud en er staat een straffe wind uit het Zuid-Oosten. Daarom besluiten we deze etappe “andersom” te lopen. Eigenlijk had dit bericht dan ook Haren-Groningen moeten heten, maar what’s in a name?

Liam (de zoon van Helene en William) loopt mee. Benieuwd hoe vaak dit nog voor zal komen 🙂 De kinderen van Erna en Ruud hebben tijdens hun eerste keer Pieterpad de etappe’s tot en met Zuidlaren ook meegelopen. Daarna geloofden zij het ook wel. Overigens heeft Floor op iets latere leeftijd toch nog een aantal keer geheel vrijwillig meegewandeld 😉

We hadden de auto geparkeerd bij het Postiljon hotel in Haren. Het eerste stuk loop je dan parallel aan de A28 en het Noord-Willemskanaal. Niet echt het meest inspirerende stuk van het Pieterpad. De route door de stad is ten opzichte van de eerdere uitgave van het Pieterpad boekje aangenaam verleukt. We komen aanmerkelijk meer horeca gelegenheden tegen en besluiten daar ook gebruik van te maken door bij Zomers wat te drinken en (alweer) een bitterballetje te eten.

De route loopt langs (in mijn optiek) één van de mooiste plekjes van Groningen: Hooge en Lage der Aa. Uiteindelijk lopen we vlak voor het eind van deze korte etappe voor het appartement van een vriendin (Emma) langs, en zwaaien. Niemand zwaait terug.

 

 

 

DSC_5869_DxO

Over de auteur

2 Comments

 1. Floor

  Wie weet pap, krijg je me nog wel eens zover om geheel vrijwillig een stuk mee te lopen 😉 Leuk geschreven en prachtige foto’s, mooi verzamelwerk!

  Antwoord
  • Ruud Haan

   Altijd welkom 🙂

   Antwoord

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

Categorieën

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • MailPoet en Download Manager test 12 september 2019
  Een heel eenvoudige test om te kijken of MailPoet gebruikt kan worden om mailadressen te verzamelen, vast te leggen, en een downloadlink (gebruik makend van Download Manager). Dat kan! Email adres wordt vastgelegd (als deze nog niet voorkomt, en de plugin Download Manager legt keurig vast hoe vaak een document gedownload wordt. Door onderstaand formulier […]
 • Waarom kan mijn macrolens op korte brandpuntsafstanden niet op f/2.8 fotograferen? 9 juli 2019
  Het bericht Waarom kan mijn macrolens op korte brandpuntsafstanden niet op f/2.8 fotograferen? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Koosnaampjes voor een lens? 26 mei 2019
  Koosnaampjes voor een lens? plastic, fantastic, nifty fifty, holy trinity, king of bokeh, etc. Het bericht Koosnaampjes voor een lens? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beveiligd: Haarmode Ria 28 februari 2019
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is. Het bericht Beveiligd: Haarmode Ria verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Cropfactor 8 december 2018
  De cropfactor, bron van onduidelijkheid. Wanneer gebruik je het? Wanneer niet? Wat kan je er mee? Moet je er überhaupt wel wat mee doen? Het bericht Cropfactor verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • NIKKOR-N Auto 1:2.8 f=24mm 18 september 2018
  De NIKKOR-N Auto 1:2.8 f=24mm is een objectief uit het stenen tijdperk van de fotografie. Is de lens ook tegenwoordig nog bruikbaar? JA!! Met daarbij de opmerking dat de lens wel geconverteerd moet zijn om op de huidige generatie Nikon DSLR's te kunnen gebruiken. Het bericht NIKKOR-N Auto 1:2.8 f=24mm verscheen eerst op Ruud Haan […]

Recent Tweets

Follow Us