Selecteer Pagina

Camping Eelerberg-Hellendoorn

Camping Eelerberg-Hellendoorn

Het was al aangekondigd, en inderdaad: vanaf een uurtje of half 5 ’s nachts regende het. Soms hard, soms druilerig en af en toe (min of meer) droog. Uitslapen en tenthangen dus. William en Helene gaan naar het restaurantje dat bij de camping hoort: Pannenkoekhuisje Onder de Eik (volgens Google inmiddels permanent gesloten). Hun voortent bleek niet waterdicht te zijn, waardoor het voorpuntje op één groot voetenbad leek. Eigenlijk is Onder de Eik dicht op dinsdag maar in verband met de weersgesteldheid hebben ze de deuren geopend. Er kan alleen niets te eten besteld worden, drinken wel. Rond kwart voor één sluiten Erna en Ruud zich bij Helene en William aan. Ze hebben lekkere koffie. Ook hebben ze een heerlijk speciaal biertje: Gulpener Ur Hop. Een aanrader!

Buienradar voorspelt dat het om 14:30 droog zal zijn. Even later gevolgd door 15:00, nog weer later om 15:50, dan 16:00 en uiteindelijk om 16:30. En buienradar belooft dan ook dat het droog blijft. En waarempel, om 16:30 is het droog. Het lijkt zelfs wat lichter te worden. We vertrekken dan ook vol goede moed richting Hellendoorn. Gisteren hadden we al gehoord dat er een braderie in Hellendoorn zou zijn, waardoor we onze route een heel klein stukje moesten verleggen. Geen punt.

DSC_6741

Er staat een aantal oude trekkers trots tentoongesteld langs onze nieuwe route. Ik heb al mijn hele leven een zwak voor (oude) trekkers (als kleine jongen al zo’n heel klein blauw speelgoedtrekkertje gehad) en kan dan ook niet verder lopen zonder eerst een paar op de foto te zetten. Dit exemplaar werd net gestart en het is jammer dat er geen geluid bij geleverd kan worden 🙂

Waarom buienradar aangaf dat het na 16:30 droog zou blijven is ons nooit duidelijk geworden. Eigenlijk is het maar 10 minuten droog geweest, waarna de druilerige bui gewoon weer verder ging. Aangezien we maar ongeveer 5,5 kilometer moesten lopen hebben we besloten geen formele klacht bij ze in te dienen 😉

Bovendien liep tweederde van de route door bos. En of het nou droog is in het bos nadat het geregend heeft, of dat het nog steeds regent: je merkt amper verschil. En ondanks het weer, was het weer een prachtige route. Prachtige bomen, en een fantastisch mooi en mooi gelegen landhuis gezien.

DSC_6735

Omdat we vonden dat we een nieuwe mijlpaal hadden behaald, en het nog steeds druilerig was, besloten we ergens een hapje te gaan eten. ’s Ochtends in de Onder de Eik hadden we al een studie gemaakt van de beschikbare restaurants in de buurt (relatief), maar echt snel tot een besluit komen was lastig, mede door de enorme trage internetverbindingen. Uiteindelijk zijn we in Rijssen beland bij Buena Vista. Om een lang verhaal kort te maken: we hebben heerlijk gegeten op een missertje met de kreeft van William na. Maar dat werd dan weer goedgemaakt met een gratis dessert, waarbij we allemaal een borrel namen, behalve Erna (die terugreed naar de camping).

Op de camping aangekomen was het donker, droog en helder geworden (veel sterren en overvliegende vliegtuigen en een incidentele satelliet). We hebben nog wat gedronken en uiteindelijk tegen middernacht naar bed gegaan. Het was een top midweekend!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • FX (or DX) lens on DX body 3 juli 2024
  for “normal” focusing distances it doesn’t matter if a DX lens or an FX lens with the same focal length is mounted on a Nikon DX camera. Het bericht FX (or DX) lens on DX body verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us