Selecteer Pagina

Nieuwebrug-Lemele

Nieuwebrug-Lemele

De tocht van gisteren (Junne-Nieuwebrug) voerde over de Besthmener Berg. Deze bult in het landschap is de eerste serieuze verhoging van de Sallandse heuvelrug. Hij zorgde er wel voor dat William zijn knieën behoorlijk ging voelen. Om die reden besloten we de etappe van vandaag wat in te korten en van Lemele terug te lopen naar de camping.

Maar laat me bij het begin van de dag beginnen. Opnieuw hebben we heerlijk uitgeslapen. Vandaag is zelfs niemand voor 9 uur buiten de tent te vinden. We eten wederom een heerlijk ontbijtje. Alleen de eitjes zijn te zacht. Alleen de eitjes die iets langer in het min of meer kokende water hebben gelegen zijn lekker. Het campinggasbusje dat gebruikt werd deed het niet al te overtuigend.

Waar William gisteren nog last van zijn knieën had, is dat inmiddels tot de kuiten gedaald. Dat loop je er doorgaans makkelijker uit dan uit de knieën, dus dat geeft de burger moed. We rijden naar Lemele, waar het een drukte van belang is. Er zijn “trekker-trek wedstrijden” Vandaar dat we ’s ochtends al een paar bulderende trekkers over de drukke weg langs de camping hadden horen razen. Ondank het feit dat we vandaag voor een korte route hebben gekozen staan er twee serieuze hobbels op het programma: de Lemelerberg, en de Archemerberg. Ook hier is het landschap erg mooi, mogelijk door deze hoogteverschillen.

DSC_5240Een enorme zwerfkei (met de toepasselijke naam “Dikke Steen”) ligt langs de route. Best wel imposant als je bedenkt dat die keien vermoedelijk ergens uit Scandinavië deze kant op zijn geduwd door de gletsjers uit de (voor)laatste ijstijd, waardoor ook de Sallandse Heuvelrug is ontstaan.

Vanaf de Archemerberg is het zicht rondom erg mooi. Cultuurlandschap en natuur wisselen elkaar af en aan de horizon zijn enkele steden waar te nemen. De namen van die steden staan op een metalen schijf, waarop ook de richting waarin je kijken moet staat aangegeven.

DSC_5242Wat ook aangegeven staat, is dat we ons op 77,6 meter boven NAP bevinden. Hatzee!

Als we de Archemerberg afdalen realiseren we ons dat we blij zijn dat we de route van Zuid naar Noord lopen. De afdaling is weliswaar korter maar ook aanmerkelijk steiler dan de klim die we hebben gehad. Eenmaal aangekomen aan de voet van de “berg” is alles weer redelijk vlak, en loopt het slechts heel glooiend af naar de camping.

Daar aangekomen drinken we nog wat en eten we nog wat, waarna we de tentjes opbreken en naar huis vertrekken.

De kampeer en wandel combinatie is ons heel erg goed bevallen en we kijken al weer uit naar een volgend weekendje er op uit!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • FX (or DX) lens on DX body 3 juli 2024
  for “normal” focusing distances it doesn’t matter if a DX lens or an FX lens with the same focal length is mounted on a Nikon DX camera. Het bericht FX (or DX) lens on DX body verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us