Selecteer pagina

Laren-Vorden

Laren-Vorden

Opnieuw fantastisch geslapen. Het was ook aanmerkelijk koeler op de slaapkamer. Niet zo verwonderlijk als de thermometer een graad of 15 lager blijft steken dan één etmaal eerder. Opnieuw is er een heerlijk broodje getoverd en het huisje geurt er helemaal naar. Een blik op Teletekst levert een verrassing op: niet Australië maar Oekraïne heeft het Eurovisie songfestival gewonnen. Het bier en de wijn hebben hun werk goed gedaan kennelijk gisteren want ik kon me er gelukkig niet al te veel meer van herinneren.

We gaan het beleven! Bijna 5 jaar nadat we met z’n vieren aan het Pieterpad avontuur begonnen, zullen we het eerste deel volbrengen. Het weer is nog iets minder goed dan gisteren, maar dat maakt niet zo veel uit. Het is maar een kort stukje (8 kilometer) en wat er ook gebeurt, we zullen onszelf na afloop van de etappe trakteren op bitterballen. We besluiten dat we die in Lochem gaan nuttigen. Helene en William zijn daar vaker geweest en bovendien zijn daar de winkels open (volgens Google). Het is eerste Pinksterdag en verder is in de buurt alles gesloten.

De etappe van vandaag voert ons naar Vorden. Een streek die bekend staat om de vele landgoederen en kastelen. We passeren er enkele, en lopen veel door de bijbehorende bossen. In de loop van de dag gaat de zon zowaar wat meer schijnen wat aangenaam is, aangezien het de koudste Pinksterdagen blijken te zijn sinds een jaar of 80. Na aankomst in Vorden besluiten we zo snel mogelijk naar Lochem te gaan om te vieren dat we het eerste boekje te koop aan kunnen bieden op Marktplaats, en boodschappen te doen. De wijnvoorraad in Drijber was door de misère van het songfestival geslonken tot één fles. Aangekomen in Lochem komt de kater: alle supermarkten blijken gesloten op eerste Pinksterdag. Oeps! Gelukkig was er nog wel bier in Drijber.

Voor de bitterballen is de keuze gevallen op eetcafé Scholten. De (gas) haard brandt, en dat is geen overbodige luxe. Het is gewoon koud buiten. We vinden het dan ook niet erg dat de bestelling van de bitterballen niet in de keuken is doorgekomen waardoor we wat langer moeten wachten, en bestellen gewoon nog wat extra te drinken. Je moet wat!

Onderweg terug naar Drijber tanken we in Raalte en vragen de pompbediende of er wellicht toch nog ergens een supermarkt open is. Hij zit bijna goed met zijn vraag of we wellicht bier willen kopen (waar hij ons wel aan een adresje van kan helpen), maar de supermarkten blijken gesloten. Dan rest ons niets dan in Drijber een aantal zaken met een biertje te vieren: het volbrengen van deel 1 van het Pieterpad; het feit dat Max Verstappen als eerste Nederlander, en als jongste rijder ooit een formule 1 grandprix wist te winnen (in zijn eerste race in zijn nieuwe auto nota bene). FC Groningen had het feest compleet kunnen maken, maar die verloren met 5-1 (na verlenging) van Heracles, in Almelo. In Drijber hebben we na het zien van de samenvatting kunnen constateren dat dat waarschijnlijk ook maar beter is.

Later dan gebruikelijk eten we een heerlijke kapucijnersschotel die door William in elkaar getoverd is. Kapucijners en bier gaan best samen!

Deel 1 was fantastisch! Op naar deel 2! Sint Pietersberg, here we come! Nog slechts 256 kilometer te gaan.

Over de auteur

1 reactie

 1. William en Helene

  We’ve done it! Zin in deel 2 Schatten. St. Pietersberg…here we come…..

  Antwoord

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

Categorieën

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • Beveiligd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is. Het bericht Beveiligd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beveiligd: Schermafdrukken Workshop Fotoboek Maken dag 1 28 februari 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is. Het bericht Beveiligd: Schermafdrukken Workshop Fotoboek Maken dag 1 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • APS-C lens op full-frame body 29 januari 2020
  Het bericht APS-C lens op full-frame body verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Windhandel 10 december 2019
  Windhandel Afgelopen zondag kwam ik op een verjaardag in gesprek met een ondernemer. Hij vertelde me dat hij ooit eens was gebeld door een bedrijf dat hem een domeinnaam aanbod. Laten we zeggen dat zijn bedrijf bedrijfx heet, en dat zijn domein (waarop zijn website draait) bedrijfx.nl is. De telefonische verkoper kwam met een verhaal […]
 • ISO-invariantie (bij een Nikon D750) 8 oktober 2019
  Het bericht ISO-invariantie (bij een Nikon D750) verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • MailPoet en Download Manager test 12 september 2019
  Een heel eenvoudige test om te kijken of MailPoet gebruikt kan worden om mailadressen te verzamelen, vast te leggen, en een downloadlink (gebruik makend van Download Manager). Dat kan! Email adres wordt vastgelegd (als deze nog niet voorkomt, en de plugin Download Manager legt keurig vast hoe vaak een document gedownload wordt. Door onderstaand formulier […]

Recent Tweets

Follow Us

Secured By miniOrange