Selecteer Pagina

Bemelen-Groot Haasdal

Bemelen-Groot Haasdal

We hebben het niet meer koud gehad afgelopen nacht. We slapen zowaar een beetje uit, en ontbijten weer heerlijk. Ook nu weer met een gekookt eitje. Ondanks het feit dat we behoorlijk dicht bij de etappe hebben overnacht (naar het eindpunt is het slechts een kilometer of 3) lopen we pas om 12:30 uur.

We hebben het niet meer koud gehad afgelopen nacht. We slapen zowaar een beetje uit, en ontbijten weer heerlijk. Ook nu weer met een gekookt eitje. Ondanks het feit dat we behoorlijk dicht bij de etappe hebben overnacht (naar het eindpunt is het slechts een kilometer of 3) lopen we pas om 12:30 uur.

Vandaag staat een redelijk zware etappe op het programma, met de nodige hoogtemeters. De Bemelerberg (niet te verwarren met de Lemelerberg) is een flinke kuitenbijter, en dan moeten we nog over de heuvels die ons naar de rand van Valkenburg zullen leiden. Als we de afdaling naar de Geul lopen beseffen we wel dat we geluk hebben dat we door omstandigheden de route in deze richting lopen. De afdaling is namelijk behoorlijk stijl, én lang! Onderaan de afdaling staat een bankje, en we besluiten daar even te pauzeren. Erna haar suiker is aan de lage kant, en we lopen pas weer als dat weer in orde is.

Er staat op de kaartjes eigenlijk niets aangegeven dat erop duidt dat we ergens onderweg iets kunnen drinken. Groot is dan ook de verrassing als we vlak voordat we de Geul over moeten steken ineens een terras ontwaren: Tivoli is een aangename plek om de dorstige kelen te smeren. En uiteraard doet ook Tivoli mee aan de bitterballencompetitie: lekker, maar geen topnotering.
We vervolgen onze weg, en lopen verder door het mooie Limburgse heuvellandschap. Wat ook opvalt, zijn de monumentale boeren hoeves. Sommige zo mooi, dat ze tot kasteel zijn gepromoveerd. Zo ook kasteel De Bockhof, waar tegenover we de auto op het eindpunt hadden geparkeerd.

De dag verloopt verder zoals gisteren, met dat verschil dat we vandaag heerlijke pasta eten. Helene en Erna presteren het om exact, maar dan ook echt exact dezelfde score bij het klaverjassen te behalen als een dag eerder. Waar William en Ruud gisteren meer dan het dubbele scoorden, blijven ze vandaag net iets onder dat dubbele steken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + vijftien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • FX (or DX) lens on DX body 3 juli 2024
  for “normal” focusing distances it doesn’t matter if a DX lens or an FX lens with the same focal length is mounted on a Nikon DX camera. Het bericht FX (or DX) lens on DX body verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us