Selecteer pagina

Balloerveld-Rolde

Balloerveld-Rolde

Het is hoogzomer en het is warm. Nog warmer dan de vorige keer. Kijkend naar de komende routes, besluiten we dit keer maar tot Rolde te lopen. Daarme wordt het voor de volgende keren weer makkelijker een geschikte parkeerplek voor één van beide auto’s te vinden.

In de warme zon beginnen we met de toch over het Balloerveld. Al vrij snel in het begin struikelen we bijna letterlijk over een adder! Helaas is het fototoestel nog niet paraat en de niemand is zo stoer de adder even te pakken om hem te kunnen laten poseren voor de foto. Eigenlijk een goede zaak natuurlijk. Laat de schaarse natuur die we in ons kikkerlandje hebben lekker de natuur. Het blijkt wel degelijk een ideale dag voor reptielen te zijn. Even verderop vinden we een prachtige hagedis, die wel lekker in het zonnetje zit te poseren.

 

DSC_7768_DxO

Lopend over het Balloerveld, dat in de middeleeuwen een belangrijke handelsroute over het zand vormde tussen Coevorden en Groningen mijmert Ruud over “vroeger”, toen er nog dienstplicht bestond. Tijdens zijn dienstplicht heeft hij geoefend met Liabanongangers. Daarbij mocht hij terroristje spelen. Gewoon een Uzi in de auto, een jas erover en dan kijken of die bij een doorzoeking ook gevonden zou worden. Nee dus. Andere tijden, ander jaargetijde ook. Toen was het bitterkoud. Geef die jongens eens ongelijk dat ze je zo snel mogelijk weer doorstuurde met je Landrover om daarna zo snel mogelijk weer ergens beschutting onder een heidestruik te zoeken. William heeft door twee oudere broers die dans makkelijk weten te ontspringen.

Al snel duikt de kerktoren van Rolde op. En waar een kerktoren is, is toch eigenlijk wel bijna altijd wel een kroeg! Het is druk. Hoogseizoen en prachtig weer, en we besluiten het eerste het beste terras te pakken met een paar vrije stoelen. De dames nemen een ijsje, de heren een biertje. Een traditie is geboren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • AdobeRGB bevat niet meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat niet meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: Schermafdrukken Workshop Fotoboek Maken dag 1 28 februari 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: Schermafdrukken Workshop Fotoboek Maken dag 1 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • APS-C lens op full-frame body 29 januari 2020
  Het bericht APS-C lens op full-frame body verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Recent Tweets

Follow Us