Selecteer Pagina

Zuidlaren-Balloerveld

Zuidlaren-Balloerveld

Mocht u zich na het lezen van een aantal berichten op deze weblog afvragen wie nu de “echte Chemial Brothers” zijn. Kijk, en luister vooral naar deze clip. Ik heb één van de meer toegankelijke nummers voor de trouwe lezers uitgezocht 🙂

We besluiten de route van Zuidlaren tot Rolde in te korten. In plaats van Rolde als finishplaats, kiezen we er voor te stoppen voordat we het Balloerveld over gaan steken. Het is prachtig weer. Heerlijk warm zelfs. De route van vandaag is nog steeds een soort thuiswedstrijd en loopt bijna door de achtertuin van Helene en William. De route door Zuidlaren loopt compleet anders dan de vorige Pieterpad editie van Erna en Ruud. Ook hier is de route mooier geworden. De route loopt nu over het prachtige terrein van Lentis in Zuidlaren, de plek waar Floor (de dochter van Erna en Ruud) werkt. We lopen zelfs langs de huizen waar ze werkt en zwaaien even. Toevallig moet ze die dag werken 🙂 Een snelle zoen en we lopen verder, café De Drentsche Aa wacht!

Na onder de N33 door te zijn gelopen begint het echte bos. Voor Groningers is de tuin van de Fraeylemaborg al een bos, maar voor iemand die 11 jaar op de Veluwe heeft gewoond is dit echt geen bos maar eerder een park of een tuin. Langgerekt en smal. Zo smal zelfs dat je in de winter als het blad van de bomen is bijna letterlijk dwars door het bos kan kijken. Er omheen lopen doe je in hooguit drie kwartier (als je niet te hard loopt). En dan komt het hoogtepunt van iedere route: een caf’é. Dit keer door het prachtige weer zelfs een terras. We kennen de route en weten dat we bij het bruggetje over de Drentse Aa langs het café-restaurant De Drentsche Aa komen. William en Ruud versnellen de pas en zitten tijdig op het terras. Zo tijdig zelfs dat op het moment dat Erna en Helene arriveren, ze het tweede witbiertje kunnen bestellen. Het was inderdaad een warme dag en het koude witbiertje smaakt geweldig.

 

DSC_7509_PPblog

We vervolgen onze weg en lopen een heel stuk door het prachtige stroomdal van de Drentse Aa. De bomen geven heerlijk verkoelende schaduw en we lopen lanfs de nodige grafheuvels. Mensen uit de oertijd zullen dit ook wel een mooi gebied hebben gevonden. Geef ze eens ogelijk. Heden ten dage komen er zoveel Randstedelingen Drentenieren dat het in veel dorpen voor de lokale bevolking (met name het jongere gedeelte) niet meer te doen is een huis te kopen.

Aangekomen in Gasteren besluiten we dat we ons water beter kunnen sparen, en besluiten we ook nog iets te drinken bij Restaurant Brinkzicht. De dames kopen deze smoes, niet wetende dat het nog slechts een kilometer of twee was naar de parkeerplaats waar de auto op ons stond te wachten.

Het laatste stukje naar de auto zien we nog iets vreemd. “Een burka-paard”, aldus William. We weten het niet maar kunnen ook niet met een betere verklaring komen. Reacties op deze blog die ons aan het juiste antwoord kunnen helpen zijn van harte welkom. In ieder geval hadden we medelijden met paard omdat het in de hitte, in de brandende zon lag, met iets dat nog het meeste leek op een winterjas. En dan nog iets: het paard leek om zijn rechter poot iets te hebben dat op een handboei leek. Ook daarvan weten we tot op de dag van vandaag niet wat de reden was. Ook daarvan zouden tips op prijs gesteld worden. Het beste dat ik kon bedenken is dat het een clip is van de zweettent die het arme beest om zich heen heeft. Des te vervelender voor hem (of haar) omdat hij (of zijn) dan tijdens het lopen steeds gevloerd zal worden met dat ding om de enkels.

 

DSC_7518_PPblogDSC_7518_PPblog-1

Nou hoor ik een deel van de lezers al denken “een paard heeft geen poten, maar benen”. Lees Hermans, en kom met hem, en ons (in ieder geval William en Ruud) tot de conclusie dat er weinig zinlosers is dan een paard een edel dier te noemen omdat dat dat in het feodale middeleeuwse systeem ooit eens door een maffe edelman zou zijn verordonneerd. Een paard is een prachtig dier maar dat is een koe ook. Zelfs een varken is schitterend en een varken kan je ook nog eens heel goed als zindelijk huisdier houden, zonder hem (of haar) een edel dier te noemen. Probeer dat een paard maar eens te leren!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • FX (or DX) lens on DX body 3 juli 2024
  for “normal” focusing distances it doesn’t matter if a DX lens or an FX lens with the same focal length is mounted on a Nikon DX camera. Het bericht FX (or DX) lens on DX body verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us