Selecteer pagina

Varssel-Zelhem

Varssel-Zelhem

Het broodje, gemaakt van het meel dat we in Linde bij de molen kochten ziet er een beetje zielig uit. Erg klein, en ingestort. Het smaakt gelukkig prima. Het ontbijt smaakt dus uitstekend, en we hebben ook voldoende brood dat we als proviand mee kunnen nemen. We vertrekken naar Varssel. Vanochtend hoefde we in tegenstelling tot gisteren geen autoruiten te krabben. Toch is het amper warmer.

Ook vandaag loopt de route weer voor een deel door de bossen. Bossen die daar oorspronkelijk niet waren omdat het een voormalig stuifzandgebied is. De bossen zijn juist aangelegd om die zandverstuivingen tegen te gaan. Wij profiteren daar volop van omdat we lekker in de luwte lopen.

De route vandaag kent geen enkel rustpunt. In ieder geval niet in de zin dat we ergens een consumptie kunnen kopen. Gelukkig weten we dat de auto op het eindpunt in Zelhem recht tegenover een café-restaurant geparkeerd staat. Alleen weten we niet of dat open zal zijn.

Als we het bos uitlopen, merken we dat de weinige wind die er staat, er toch voor zorgt dat de kragen nog even overeind gezet worden. Na wederom een prachtige route, lopen we Zelhem binnen. En bij het binnenwandelen van Zelhem slaat het weer om. Het miezert een klein beetje. Ook zien we vlak bij ons eindpunt de nodige Zwarte Pieten, die ongetwijfeld ergens Sint-Nicolaas zullen helpen. De goedheiligman zelf laat zich niet zien, en een schimmel zien we ook niet. Overigens troffen we daar een zestal van aan in de wei bij het naderen van Zelhem. De Pieten maken zich in een aantal auto’s uit de voeten.

Wij betreden café-restaurant Het Witte Paard 2.0 (sorry, ik kan er niets aan doen, zo heet het echt), en genieten van de warmte, een koud witbiertje van de tap, een thee, een Radler 0% en een uitgebreide bittergarnituur. Inmiddels regent het echt. Het deert ons niet want we zitten lekker binnen.

Na de inwendige mens te hebben versterkt halen we uit Varssen de andere auto op en keren terug naar Drijber. Blij dat we op het laatste moment toch besloten hebben dit weekend te gaan wandelen. In Drijber “evalueren” we het weekend nog even onder het genot van een glas wijn.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us