Selecteer pagina

Varssel-Zelhem

Varssel-Zelhem

Het broodje, gemaakt van het meel dat we in Linde bij de molen kochten ziet er een beetje zielig uit. Erg klein, en ingestort. Het smaakt gelukkig prima. Het ontbijt smaakt dus uitstekend, en we hebben ook voldoende brood dat we als proviand mee kunnen nemen. We vertrekken naar Varssel. Vanochtend hoefde we in tegenstelling tot gisteren geen autoruiten te krabben. Toch is het amper warmer.

Ook vandaag loopt de route weer voor een deel door de bossen. Bossen die daar oorspronkelijk niet waren omdat het een voormalig stuifzandgebied is. De bossen zijn juist aangelegd om die zandverstuivingen tegen te gaan. Wij profiteren daar volop van omdat we lekker in de luwte lopen.

De route vandaag kent geen enkel rustpunt. In ieder geval niet in de zin dat we ergens een consumptie kunnen kopen. Gelukkig weten we dat de auto op het eindpunt in Zelhem recht tegenover een café-restaurant geparkeerd staat. Alleen weten we niet of dat open zal zijn.

Als we het bos uitlopen, merken we dat de weinige wind die er staat, er toch voor zorgt dat de kragen nog even overeind gezet worden. Na wederom een prachtige route, lopen we Zelhem binnen. En bij het binnenwandelen van Zelhem slaat het weer om. Het miezert een klein beetje. Ook zien we vlak bij ons eindpunt de nodige Zwarte Pieten, die ongetwijfeld ergens Sint-Nicolaas zullen helpen. De goedheiligman zelf laat zich niet zien, en een schimmel zien we ook niet. Overigens troffen we daar een zestal van aan in de wei bij het naderen van Zelhem. De Pieten maken zich in een aantal auto’s uit de voeten.

Wij betreden café-restaurant Het Witte Paard 2.0 (sorry, ik kan er niets aan doen, zo heet het echt), en genieten van de warmte, een koud witbiertje van de tap, een thee, een Radler 0% en een uitgebreide bittergarnituur. Inmiddels regent het echt. Het deert ons niet want we zitten lekker binnen.

Na de inwendige mens te hebben versterkt halen we uit Varssen de andere auto op en keren terug naar Drijber. Blij dat we op het laatste moment toch besloten hebben dit weekend te gaan wandelen. In Drijber “evalueren” we het weekend nog even onder het genot van een glas wijn.

Over de auteur

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

Categorieën

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • Beveiligd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is. Het bericht Beveiligd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beveiligd: Schermafdrukken Workshop Fotoboek Maken dag 1 28 februari 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is. Het bericht Beveiligd: Schermafdrukken Workshop Fotoboek Maken dag 1 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • APS-C lens op full-frame body 29 januari 2020
  Het bericht APS-C lens op full-frame body verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Windhandel 10 december 2019
  Windhandel Afgelopen zondag kwam ik op een verjaardag in gesprek met een ondernemer. Hij vertelde me dat hij ooit eens was gebeld door een bedrijf dat hem een domeinnaam aanbod. Laten we zeggen dat zijn bedrijf bedrijfx heet, en dat zijn domein (waarop zijn website draait) bedrijfx.nl is. De telefonische verkoper kwam met een verhaal […]
 • ISO-invariantie (bij een Nikon D750) 8 oktober 2019
  Het bericht ISO-invariantie (bij een Nikon D750) verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • MailPoet en Download Manager test 12 september 2019
  Een heel eenvoudige test om te kijken of MailPoet gebruikt kan worden om mailadressen te verzamelen, vast te leggen, en een downloadlink (gebruik makend van Download Manager). Dat kan! Email adres wordt vastgelegd (als deze nog niet voorkomt, en de plugin Download Manager legt keurig vast hoe vaak een document gedownload wordt. Door onderstaand formulier […]

Recent Tweets

Follow Us

Secured By miniOrange