Selecteer pagina

Groot Haasdal-Puth

Groot Haasdal-Puth

Gisteren hebben we een rustdag gehad. Het weer was te slecht om een etappe te gaan lopen. Niet dat we het niet geprobeerd hebben. Het leek een aaneengesloten periode van drie uur niet te gaan regenen, alleen had Ruud in zijn enthousiasme niet gezien dat zijn buienradar nog in de veronderstelling was dat de regen rond Noordbroek moest worden weergegeven. Uitgerekend als we met de auto op het startpunt aankomen en we willen gaan wandelen, gaan de hemelsluizen open. Dat is dan ook een klaverjasmiddag geworden.

Maar goed, we wandelen vandaag van Groot Haasdal naar Puth. Tot aan Brand (echt waar, ik lieg niet) komen we met regelmaat een bankje tegen, maar als we vanuit het dal waar Brand gelegen is weer de hoogte in gaan, zijn alle bankjes uitverkocht. Uiteindelijk besluiten we we in Spaubeek zelfs even op wat grote stenen te gaan zitten om wat uit te rusten en een slokje water te drinken. En dat pal naast een drukke snelweg!

Gelukkig is dat leed ook snel geleden en vergeten, en keert de rust vrij snel terug als we onze weg vervolgen. Op het kaartje staat kasteel Terborgh aangegeven. Daarbij staat wederom niet vermeld dat daar een horecagelegenheid aan verbonden is. Dat is er wel degelijk en dankbaar strijken we neer op het terras voor een biertje en…

Nee, geen bitterballen dit keer maar een Beerplenkske. En luxe borrelplank. We ontdekken er dat een blokje oude kaas, gedipt in de appelstroop zowaar bijzonder lekker is. De bitterballen die er bij geserveerd worden eindigen op de laatste plaats in de competitie. Verder was alles heerlijk!

We zien op tegen het laatste stuk (de Slakweg) omdat dat vanaf de andere richting in de routebeschrijving wordt omschreven als een lange afdaling, maar dat blijkt enorm mee te vallen. Vrij eenvoudig bereiken we Puth, van waaruit we met z’n allen de auto op het beginpunt weer op gaan pikken, en via de Plus weer naar de camping gaan. Vandaag staat er nasi op het menu. Heerlijk! En uiteraard wordt er weer geklaverjast.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us