Selecteer pagina

Rondom Holten

Rondom Holten

Het is Pinksterweekend 2016. Pinksteren valt redelijk vroeg dit jaar. Daarom besluiten we niet te gaan kamperen (iets dat achteraf een hele goede keus blijkt te zijn geweest), maar we pakken Drijber als uitvalsbasis. We huren daar een (ons) zeer bekend vakantiehuisje van de tante van Ruud. Ondanks dat het vrijdag de 13e is, is het prachtig weer. We vertrekken uit Annen rond 9 uur, pakken de spullen uit in Drijber (vullen de koelkast!) en rijden door naar het eindpunt van onze etappe: halverwege Holten-Laren. We laten daar een auto achter en vertrekken naar ons beginpunt wat aan de voet van de Holterberg ligt. We moeten nog een klein stukje dalen en komen aan in Holten. Er is een routewijziging. Deze leidt door het centrum van Holten, en er is een markt. En terrassen! Aangezien we nog maar net lopen, laten we deze links liggen. De dames hebben een leuk tweedehands spullen (kleren) winkeltje gezien en de mannen bieden aan om na afloop van de etappe naar het centrum van Holten terug te keren.

We verlaten Holten, en laten daarmee ook de grootste oneffenheden van de Sallandse heuvelrug wel achter ons. Het landschap is wederom aangenaam mooi, en het is met een graad of 23 prima uit te houden in een korte broek. We passeren een kudde blonde d’aquitaines waarbij de grote stier imponeert en de hele kleine kalfjes vertederen. Mooi om te zien hoe ze allemaal tevreden met elkaar door de wei lopen.

De route vandaag is niet al te lang. Met een kilometer of elf te gaan besluiten we voor een eenstopsstrategie te kiezen. Ongeveer halverwege de etappe, in de schaduw van een boom, bij een grote kei drinken we een deel van ons meegebrachte water waarna we de tocht vervolgen. Uiteindelijk voert de route nog over een privéterrein van een boerderij. Dat roept een beetje een dubbel beeld op. Aan de ene kant word je meerdere keren gewezen op het feit dat het privéterrein is, en dat betreden op eigen risico is, en aan de andere kant staat er dan weer een onbemand kraampje waar van alles te koop wordt aangeboden aan de (met name Pieterpad) wandelaars. Het is nog een kilometer of twee tot de auto en we passeren een stempelpost. Althans, daar hadden de drie mannen aan de kant van de weg zo voor door kunnen gaan.

De eerste etappe van het Pinksterweekend zit er op, en we rijden naar Holten om boodschappen te doen voor de BBQ vanavond in Drijber. Voordat we dat doen duiken de dames de tweedehands spullen winkel in, en de heren nemen een grote Grolsch. We zitten immers zo langzamerhand in Grolsch Country.

’s Avonds terug in Drijber eten we heerlijk van de BBQ, drinken nog het één en ander en duiken redelijk op tijd onder de wol.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + twintig =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat niet meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat niet meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us