Selecteer Pagina

Puth-Sittard

Puth-Sittard

Alweer de laatste dag van dit weekje Pieterpad. Het weer lijkt wisselvallig en de verwachting is dat we het niet de hele route droog zullen houden. De regenponcho’s gaan mee in de rugzakken. We hebben aan de Noordkant van Sittard, een heel klein stukje van de route af een parkeerplek gevonden bij het zwembad. Door aan de Noordkant te parkeren zijn we voorbij het centrum van Sittard zodra de etappe is volbracht.

We starten uiteraard in Puth, waar we gisteren de etappe eindigden. De omgeving van Puth is erg mooi, maar ook erg heuvelachtig. Het is vrijwel continu klimmen en dalen en het is zo nu en dan best zwaar. Daarbij komt nog dat we door een bordje gewaarschuwd zijn dat er wilde zwijnen in de buurt zijn gesignaleerd. Op het bordje stond zelfs vermeld hoe te handelen mocht je ze onverhoopt tegenkomen. We hebben geen zwijn gezien.

Ook geen horeca, wat eigenlijk veel vervelender is. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt als je na een lange afdaling op de markt in Sittard aankomen. Een snelle inspectie leert dat er aan dat marktplein uitsluitend horeca etablissementen gevestigd zijn. We strijken neer op het eerste de beste: Dods. Een prima keus. Lekker bier, en lekker bitterballen die echter ook niet in het medailleklassement zullen eindigen. Een andere reden om bij Dods neer te strijken was dat we onder een grote parasol konden zitten. Mocht het toch nog gaan regenen, dan zitten we in ieder geval droog.

Het ging echter niet regenen. Integendeel, het laatste stukje van onze etappe, langs de Geleenbeek (die in Sittard overigens om onduidelijke reden”Keutelbeek” wordt genoemd) lopen we volop in de zon.

Uiteindelijk hebben we de dagen dat we gelopen hebben geen enkele regen van betekenis gehad en konden de regenjasjes in de rugzak blijven zitten.

Nadat we de andere auto hebben opgehaald besluiten we deze bonte avond af te sluiten met een uitgebreide “snaaitafel” en een klaverjasje, maar dat mag zo langzamerhand wel duidelijk zijn. Van de 8 potjes hebben de dames er 8 bijna gewonnen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 14 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • FX (or DX) lens on DX body 3 juli 2024
  for “normal” focusing distances it doesn’t matter if a DX lens or an FX lens with the same focal length is mounted on a Nikon DX camera. Het bericht FX (or DX) lens on DX body verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us