Selecteer Pagina

Sleen-Den Hool

Sleen-Den Hool

Vandaag is het koud. De koude wind zorgt snel voor rode wangen en loopneusjes. En toch is het merkbaar dat er voorjaar in de lucht hangt. De katjes aan de bomen (waar Erna niet van af kan blijven), maar vooral de vogels die het hoogste lied zingen.

DSC_9685_DxO

Erna en Ruud weten nog dat van alle Pieterpadetappes ze de etappe Sleen-Coevorden (die we dit keer in tweeën hebben geknipt) de minst leuke vonden. Dat zal mede met het weer van destijds te maken hebben gehad. Miezerig, Harde wind tegen en koud. Nog kouder dan nu. Nu schijnt de zon. Letterlijk dan wel te verstaan. Ruud heeft in december op zijn werk te horen gekregen dat hij als gevolg van de reorganisatie (die weer het gevolg was van een overname) boventallig is geworden. Zonder werk dus. Maar wel vol goede moed. Het zal in ieder geval de pret van het wandelen niet drukken. De route voelt daadwerkelijk beter aan dan die eerste keer, maar nog steeds vinden we dit stuk Pieterpad niet het meest inspirerende deel van deze 490 kilometer lange wandeling van Noord naar Zuid Nederland.

Het Pieterpadboekje dat altijd meegaat tijdens de wandelingen wordt meestal geraadpleegd door Ruud. Het gezelschap vertrouwt hem dat wel toe. Daar is eigenlijk ook wel alle reden toe. Tijdens de eerste keer Pieterpad lopen zijn Erna en Ruud gedurende die 490 kilometer lange tocht maar twee keer verkeerd gelopen. Toch denken we ineens een heel eind uit de route te zijn.

DSC_9684_PPblog

Helaas treffen op de gehele route geen enkele horecagelegenheid die open is. Ook de heksen theeschenkerij die vroeger in Den Hool gevestigd was, bestaat niet meer 🙁 Het traditionele biertje is er dan ook bij ingeschoten. Thuis de schade maar weer inhalen 😉

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − zes =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • FX (or DX) lens on DX body 3 juli 2024
  for “normal” focusing distances it doesn’t matter if a DX lens or an FX lens with the same focal length is mounted on a Nikon DX camera. Het bericht FX (or DX) lens on DX body verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us