Selecteer pagina

Tienray-Kaldenbroeck

Tienray-Kaldenbroeck

Het miezert. Echt regenen kan je het niet noemen, en toch word je nat. Een “gereformeerd buitje”, zou mijn vader dat noemen. Op de camping worden iedere ochtend verse broodjes verkocht, en het ontbijt gaat er zoals altijd weer goed in. De weeronline-app, en buienradar worden geraadpleegd en we besluiten dat het moet kunnen. We rijden zoals gebruikelijk weer eerst naar ons eindpunt, Kaldenbroeck in dit geval en parkeren daar een auto om daarna gezamenlijk met de andere auto naar het startpunt (Tienray) te rijden. Onderweg valt andermaal op hoeveel goudsbloem kwekerijen en boomkwekerijen de streek telt. Onvoorstelbaar! We hadden oorspronkelijk het plan om bij Kaldenbroeck een kopje koffie te drinken. Het Pieterpadboekje had de locatie ook voorzien van een koffiekopje. Maar afgaande op de site besloten we dat we dat wellicht maar niet moesten doen. En bovendien stond er een bordje met “terras gesloten” langs de weg.

In Tienray aangekomen doet de mobiele telefoon het ook weer zoals het hoort. Ik start dan ook Relive om een leuk routefilmpje met een aantal foto’s te kunnen maken. Vanaf Tienray lopen we naar Swolgen, waarna we even een bankje pakken zodra we Swolgen weer uitlopen. Belle blijft eerst stoer op het zandpad liggen als er een amazone te paard aan komt lopen, maar besluit op het laatst dat dat toch wel heel groot en eng is en komt dan toch aan mijn voeten liggen.

Het miezert nog steeds.

De mannen krijgen inmiddels dorst en hopen dat het koffiekopje, dat bij Zwaanenheike wordt aangegeven, ook (lees: beter) een bierglas of -fles had kunnen zijn. Helaas blijkt dat niet het geval. Het is een soort hospitality koffiebar, waar de koffie zozo was, maar de vlaai erg lekker. De domeinnaam is al wel vastgelegd, maar er draait nog geen site: pieterpadbankje.nl

Het miezert nog steeds.

Enigszins opgedroogd vervolgen we onze weg. De route loopt hoofdzakelijk door bossen, en Ruud kan zich er weinig van herinneren van het Pieterpad 1.0. Bij Kaldenbroeck aangekomen staat er 11,8 kilometer op de Relive teller. Goed gedaan Belle!

Het miezert nog steeds.

Om te lezen Hoe de terugreis en het vervolg van de dag er ongeveer  uitzagen verwijs ik graag naar de laatste passages van gisteren, met als enige verschil dat we nu met z’n allen in Tienray boodschappen deden omdat we daar nu toch eenmaal waren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

Categorieën

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • Beveiligd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is. Het bericht Beveiligd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beveiligd: Schermafdrukken Workshop Fotoboek Maken dag 1 28 februari 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is. Het bericht Beveiligd: Schermafdrukken Workshop Fotoboek Maken dag 1 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • APS-C lens op full-frame body 29 januari 2020
  Het bericht APS-C lens op full-frame body verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Windhandel 10 december 2019
  Windhandel Afgelopen zondag kwam ik op een verjaardag in gesprek met een ondernemer. Hij vertelde me dat hij ooit eens was gebeld door een bedrijf dat hem een domeinnaam aanbod. Laten we zeggen dat zijn bedrijf bedrijfx heet, en dat zijn domein (waarop zijn website draait) bedrijfx.nl is. De telefonische verkoper kwam met een verhaal […]
 • ISO-invariantie (bij een Nikon D750) 8 oktober 2019
  Het bericht ISO-invariantie (bij een Nikon D750) verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • MailPoet en Download Manager test 12 september 2019
  Een heel eenvoudige test om te kijken of MailPoet gebruikt kan worden om mailadressen te verzamelen, vast te leggen, en een downloadlink (gebruik makend van Download Manager). Dat kan! Email adres wordt vastgelegd (als deze nog niet voorkomt, en de plugin Download Manager legt keurig vast hoe vaak een document gedownload wordt. Door onderstaand formulier […]

Recent Tweets

Follow Us

Secured By miniOrange