Selecteer Pagina

Tienray-Kaldenbroeck

Tienray-Kaldenbroeck

Het miezert. Echt regenen kan je het niet noemen, en toch word je nat. Een “gereformeerd buitje”, zou mijn vader dat noemen. Op de camping worden iedere ochtend verse broodjes verkocht, en het ontbijt gaat er zoals altijd weer goed in. De weeronline-app, en buienradar worden geraadpleegd en we besluiten dat het moet kunnen. We rijden zoals gebruikelijk weer eerst naar ons eindpunt, Kaldenbroeck in dit geval en parkeren daar een auto om daarna gezamenlijk met de andere auto naar het startpunt (Tienray) te rijden. Onderweg valt andermaal op hoeveel goudsbloem kwekerijen en boomkwekerijen de streek telt. Onvoorstelbaar! We hadden oorspronkelijk het plan om bij Kaldenbroeck een kopje koffie te drinken. Het Pieterpadboekje had de locatie ook voorzien van een koffiekopje. Maar afgaande op de site besloten we dat we dat wellicht maar niet moesten doen. En bovendien stond er een bordje met “terras gesloten” langs de weg.

In Tienray aangekomen doet de mobiele telefoon het ook weer zoals het hoort. Ik start dan ook Relive om een leuk routefilmpje met een aantal foto’s te kunnen maken. Vanaf Tienray lopen we naar Swolgen, waarna we even een bankje pakken zodra we Swolgen weer uitlopen. Belle blijft eerst stoer op het zandpad liggen als er een amazone te paard aan komt lopen, maar besluit op het laatst dat dat toch wel heel groot en eng is en komt dan toch aan mijn voeten liggen.

Het miezert nog steeds.

De mannen krijgen inmiddels dorst en hopen dat het koffiekopje, dat bij Zwaanenheike wordt aangegeven, ook (lees: beter) een bierglas of -fles had kunnen zijn. Helaas blijkt dat niet het geval. Het is een soort hospitality koffiebar, waar de koffie zozo was, maar de vlaai erg lekker. De domeinnaam is al wel vastgelegd, maar er draait nog geen site: pieterpadbankje.nl

Het miezert nog steeds.

Enigszins opgedroogd vervolgen we onze weg. De route loopt hoofdzakelijk door bossen, en Ruud kan zich er weinig van herinneren van het Pieterpad 1.0. Bij Kaldenbroeck aangekomen staat er 11,8 kilometer op de Relive teller. Goed gedaan Belle!

Het miezert nog steeds.

Om te lezen Hoe de terugreis en het vervolg van de dag er ongeveer  uitzagen verwijs ik graag naar de laatste passages van gisteren, met als enige verschil dat we nu met z’n allen in Tienray boodschappen deden omdat we daar nu toch eenmaal waren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • FX (or DX) lens on DX body 3 juli 2024
  for “normal” focusing distances it doesn’t matter if a DX lens or an FX lens with the same focal length is mounted on a Nikon DX camera. Het bericht FX (or DX) lens on DX body verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us