Selecteer pagina

Gramsbergen-Hardenberg

Gramsbergen-Hardenberg

Maar liefst 8 maanden geleden is het, dat we voor het laatst een etappe hebben gelopen. Iedere keer als we iets planden, kwam er weer wat tussen. Vaak was dat slecht weer, soms was dat wat blessureleed.

DSC_2372_PPblog

Vol goede moed beginnen we op deze zachte winterdag aan de etappe. Het is tot dusver een erg zachte, maar wel redelijk natte winter en dat merken we. Er is zelfs een stuk waar we compleet van de etappe moeten afwijken en op gevoel verderop de draad weer op moeten pakken. Dat lukt vrij snel en we lopen naar Hardenberg. Een aangename verrassing is dat de route hier ten opzichte van de vorige Pieterpad editie is verlegd en nu door het centrum van Hardenberg loopt. Dat maakt de kans groot dat er ergens iets gedronken kan worden. Not!! In Hardenberg is op zondag niets, maar dan ook helemaal niets te doen.Het meest levendige dat we in Hardenberg zagen was een beeldje van de Klepperaar. We gaan er vanuit dat hij (bedoeld, dan wel onbedoeld) iedereen voor lange tijd heeft weggeklepperd.

DSC_2380_PPblog

We dolen rond door een soort spookstad, totdat we ineens een pannenkoekenrestaurantje zien waar iemand in beweegt. Helaas krijgen we bij binnenkomst te horen dat ze gesloten zijn en dat er iets later een besloten verjaardagsfeestje van een kleuter zal plaatsvinden. De eigenaresse (?) is niet heel erg bekend in Hardenberg maar weet mogelijkerwijs een horecagelegenheid aan te wijzen die met de nodige slagen om de arm heel misschien wel eens open zou kunnen zijn. Eigenlijk hadden we de moed al opgegeven. En dan blijkt Grand Café Docks toch open te zijn. Wat een heerlijke meevaller. Een lekker biertje, heerlijke bitterballen, en… life eredivisie voetbal op de grote flatscreen TV.

Vanuit Grand Café Docks is het nog een klein stukje lopen. We hebben de auto geparkeerd aan de rand van de bebouwde kom zodat we een volgende etappe direct de relatieve rust van de natuur in kunnen stappen. Wanneer dat zal zijn valt nog te bezien. De afstanden worden vanaf huis gerekend wat ver om voor één dagje op en neer te gaan rijden met twee auto’s. In het vervolg zullen we dan ook kijken of we een kampeerplek kunnen vinden die ergens in de buurt van de route ligt. Gaat vast lukken!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat niet meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat niet meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us