Selecteer Pagina

Hardenberg-Junne

Hardenberg-Junne

Maar liefst 14 maanden geleden was het dat we voor het laatst gewandeld hebben. Als we in dat tempo doorgaan, gaan we de Sint-Pietersberg niet halen.

We starten in de buitenste buitenwijk van Hardenberg, en lopen dan ook snel tussen weilanden en natuurgebieden in het Vechtdal door. Het is fris. Afgelopen week scheen de zon zo ongeveer voor het eerst dit jaar en leek het voorjaar echt te zijn begonnen, maar gisteren en vandaag is het bewolkt, miezert het, en is het dus fris. Geen probleem, daar kun je je prima op kleden. Dat hebben we dan ook gedaan. We beginnen dit jaar met een kort stuk van ongeveer 11 kilometer. Er is echter 1 probleem: de kaartjes vertonen geen koffie kopjes.

Al snel lopen we Rheeze binnen. Een erg klein brinkdorp met inderdaad een mooi bewaard gebleven brink, omzoomd door prachtige boerderijen. Eén daarvan is tot onze verrassing omgetoverd tot een bed and breakfast waar je ook koffie kunt drinken. William en Ruud moeten nog even wachten op een biertje. Niet dat ze dat niet zouden lusten, maar enkel en alleen om reden dat dat bij de Rheezerstee niet geschonken mag worden. We houden het dus bij koffie en thee.

De route loopt eigenlijk aan de andere kant van de brink maar aangezien we toch geen stempelposten hebben waargenomen besluiten we de brink te vervolgen aan de kant waar we koffie hadden gedronken. Even verderop staan een stuk of wat oude, flink gebutste Landrovers, en zelfs een uitgeklede, zeer Spartaanse Unimog, compleet met rolkooi. Het blijkt te horen bij een Outdoor Event bedrijf waar je ook kan paintballen. Druk is het er niet. Sterker nog, van enige bedrijvigheid hebben wij niets waargenomen.

Al snel laten we ook Rheeze achter ons, en lopen we door de bossen richting Junne. Er is hoegenaamd geen wild te zien. Het wildste dat we tegenkomen is een merel die voor ons uit kwettert (en een ooievaar die we al tussen Hardenberg en Rheeze hadden gespot). De dames lopen ongeveer tweehonderd meter achter de heren en de heren begrijpen ineens wel waarom er verder geen wild gespot wordt. Met regelmaat horen we de dames lachen en gieren. Ze zullen het wel over de mannen hebben gehad.

 

DSC_4374_DxO

 

Uiteindelijk bereiken we Junne. Bij de stuw staat een informatiebord waarop onder andere iets over de Vechtanjer wordt geschreven. Helaas werd er niet bij beschreven in welke vechtsport deze anjer dan wel uit zou blinken en hoe je je er tegen zou kunnen verdedigen.

 

vechtanjer

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us