Selecteer pagina

Opnames EenVandaag

Opnames EenVandaag

Ik doe al langere tijd mee aan het EenVandaag Opiniepanel. Daarvoor vul ik enkele keren per week een enquête in. Vaak gaan die over actuele zaken en politiek. Dit keer ging het over een onderwerp dat mij (eigenlijk geheel tegen wil en dank)  aan het hart ligt: de zzp-er. Aangezien ik vanaf eind 2015 als zzp-er door het leven ga, besteedde ik dit keer iets meer tijd aan het beantwoorden van de open vragen dan gebruikelijk. Als je door de redactie mag worden benaderd, dan kan je bij die open vragen je telefoonnummer achterlaten zodat men weet dat ze contact met je op mogen nemen. Voor de tweede keer in al die jaren dat ik meedoe, vulde ik mijn telefoonnummer in en voor de tweede keer werd ik ook gebeld. Bij de vorige keer was ik al gevraagd of ik naar de studio wilde komen voor een uitzending maar daar had ik destijds voor bedankt. Het zou me gewoon te veel tijd kosten.

Dit keer werd er een telefonisch interview gedaan, maar de redacteur vond mijn verhaal wel zo interessant dat hij me vroeg of ik aan de uitzending mee wilde werken. En dit keer kon ik niet als argument aanvoeren dat het mij teveel tijd zou kosten aangezien ze dit keer bij mij langs zouden komen. Ze wilden tijdens het interview gelijk wat foto’s maken. Foto’s. Het zal dus wel voor de EenVandaag site bedoeld zijn, was mijn conclusie. Ik vond het prima.

Op maandag 8 februari stond het team van EenVandaag voor de deur. Aangezien ik zelf fotograaf ben, heb ik een aardig beeld van hoe een fotocamera er uit ziet, en wat daar uit de auto getild werd, zag er in de verste verte niet uit als een fotocamera. Het bleek dus om TV opnames te gaan. Hmmm, dat was even schrikken.

Het interview verliep wat mij betreft ontspannen en in goede sfeer. Toch denk je achteraf altijd dat je zaken anders (beter) had willen formuleren, en hoop je dan maar dat die fragmenten niet uitgekozen worden voor de uitzending.

Naast de opnames die in huis waren gemaakt wilden ze ook graag nog wat buitenopnames maken. Nu is de omgeving van Noordbroek nu niet bepaald de Hoge Veluwe, maar toch maakten we een klein ommetje achter ons huis. Tijdens dat ommetje kwam een mede dorpbewoonster met haar hond langs die even een praatje met ons maakte. Op verzoek van het team van EenVandaag heb ik de hond nog op de foto gezet. Eén golden retriever die ineens wereldberoemd is geworden 🙂

De uitzending zelf was op zaterdag 13 februari (op de verjaardag van mijn broertje). Hoe dichter het moment van de uitzending naderbij kwam, hoe meer de zenuwen toesloegen. Komt datgene wat je nu echt zeggen wilde wel over, en (nog belangrijker) is de publiciteit niet alleen gratis, maar ook nog eens positief?

Oordeel zelf. De uitzending zelf zal nog wel enige tijd terug te vinden zijn via uitzending gemist. En op de site van EenVandaag zijn ook twee items (hier en hier) terug te vinden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

RSS Recente berichten op Ruud Haan Fotografie & Webdesign

 • De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? 2 februari 2023
  De cropfactor blijft een onderwerp waarover veel verwarring heerst. Moet je er nu wel, of geen rekening mee houden? Het bericht De cropfactor (bron van verwarring), hoe zat het ook alweer? verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Workshop oktober 2021 25 oktober 2021
  In oktober 2021 verzorgde ik een workshop. In dit artikel een samenvatting van een aantal onderwerpen. Het bericht Workshop oktober 2021 verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB 18 februari 2021
  Waarom AdobeRGB niet meer kleuren bevat dan sRGB, uitgelegd in Jip en Janneke taal. Het bericht AdobeRGB bevat NIET meer kleuren dan sRGB verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Depth of field in beeld gebracht 19 mei 2020
  Dat de depth of field bij macrofotografie dun is zal bekend zijn. Maar hoe dun dan eigenlijk? Het bericht Depth of field in beeld gebracht verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… 2 mei 2020
  Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… Het bericht Waarom je GEEN Sigma of Tamron 150-600mm lens moet kopen voor je Nikon D3x00 of Nikon D5x00… verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.
 • Beschermd: VUZ-verkenner 1 maart 2020
  Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is. Het bericht Beschermd: VUZ-verkenner verscheen eerst op Ruud Haan Fotografie & Webdesign.

Follow Us